s

Nick Farm - Produse lactate

Bovinele sunt rumegătoare, deci au patru stomacuri. Este important să le hrăniți corect pentru a încuraja echilibrul corect al bacteriilor benefice din intestin pentru a facilita procesele lor de digestie în mai multe etape.

Când aveți de-a face cu bovine noi, este important să aflați ce au mâncat și să vă așezați într-o cantitate de hrană cel puțin în primele câteva săptămâni. Efectuați orice modificări ale hrănirii foarte treptat în primele 7-10 zile.

Schimbarea bruscă a furajelor poate dezechilibra bacteriile intestinale utile și provoacă modificări nedorite ale nivelului de pH al sucurilor digestive ale vacilor.

S-ar putea să fiți surprinși de cât poate mânca vitele. Bovinele crescute pentru producția de carne sau lapte trebuie să mănânce zilnic aproximativ 3% din greutatea corporală totală.

În plus, ar trebui să aibă furaje sau silozuri disponibile în mod constant pentru a menține sistemul digestiv ocupat. Acest lucru îl face să funcționeze corect; în plus, bovinele rămase fără nimic de ronțăit vor deveni anxioase, iar acest lucru este în detrimentul sănătății și calității lor generale și a cantității de lapte sau carne pe care o produc.

Poate fi necesar să utilizați furaje suplimentare bogate în calorii în perioadele de secetă sau când vacile sunt însărcinate sau alăptează viței. Câteva alegeri bune includ:

  • Făină din bumbac
  • Masă de soia
  • Orz
  • Grâu
  • Varec
  • Ovăz
  • Porumb

Discutați cu medicul veterinar și / sau agentul dvs. de extindere a agului pentru a alege vitaminele și mineralele potrivite pe care să le adăugați în dieta animalelor dvs. pentru rezultate optime. Este întotdeauna o idee bună să păstrați un bloc mineral și un bloc de sare albă disponibile în orice moment. Cel mai bine este să le prezentați la adăpost, astfel încât să nu fie distruse și risipite de ploaie.

De unde știi cât să hrănești o vacă?

Cantitatea exactă pe care o să-ți hrănești vitele va depinde foarte mult de cât de bună este pășunea ta și de ce tip de vite ai.

Dacă păstrați o vacă mai în vârstă doar pentru producția de lapte pentru familia dvs., ea va mânca mai puțin decât o vacă tânără cu lapte de vârstă de primă producție, care este mulsă de mai multe ori pe zi pentru o producție maximă de lapte.

O vacă de lapte de familie va mânca, de asemenea, destul de puțin mai puțin decât vitele de carne crescute pentru carne. Va trebui să țineți cont de toți acești factori și mai mult atunci când stabiliți exact cât de mult trebuie să hrăniți vitele pe care le aveți. Discutați cu medicul veterinar și / sau agentul dvs. de extensie pentru a stabili exact ce este necesar.

În general, o vacă de lapte de familie sau o vacă de lapte va avea nevoie de o rație de întreținere a hranei pentru a-și menține sănătatea și corpul în stare bună. De asemenea, va avea nevoie de o rație de producție pentru a putea produce laptele pe care doriți să-l colectați.

Pentru o vacă de lapte comercială, toate aceste furaje vor fi de obicei alcătuite din furaje produse din comerț și fân. De asemenea, vacile lactate comerciale norocoase au timp de pășunat pe pășuni proaspete.

Vaca de lapte a familiei dvs. poate avea nevoie de aproximativ 20 de kilograme de fân pe zi, împreună cu o rație substanțială de cereale, timp de pășunat și poate unele legume rădăcinoase, cum ar fi morcovi, napi și așa mai departe, în lunile de iarnă.

0
    0
    Vezi coșul
    Coșul tău este gol.Întoarce-te la magazin